DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURS BAŞVURULARI BAŞLIYOR.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURS BAŞVURULARI BAŞLIYOR.

Kıymetli Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Destekleme ve Yetiştirme Kursları okulumuzda açılmayacak olup açılacak okullar aşağıdaki listede belirtilmiştir.

24.08.2023 128

KURSLARA ÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURULARI 5.1. a) Kurslara; resmî ve özel örgün eğitim kurumları kapsamındaki Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 32 nci maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen öğrenciler dâhil ortaokul, imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler ile genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı, genel ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları öğrencileri, özel eğitim meslek okulu ile özel eğitim meslek okulu programının uygulandığı özel eğitim sınıfı öğrencilerinden; 8, 11 ve 12 nci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ve örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir.

b) Ayrıca uluslararası Anadolu imam hatip liseleri ve uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinde 9 uncu sınıfında öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler yabancılara Türkçe öğretimi kapsamında Türkçe dersinden ihtiyaç doğrultusunda belirlenen tarihler arasında başvuru yapabilirler. 5.2. Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir. 5.3. Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler ve açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler e-Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile kurs başvurusu yapar. 5.4. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden tercihte bulunarak başvuru yapar.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI e-KILAVUZU da ekteki bağlantı yoluyla açılacak olup öğrencilerimizin kılavuz doğrultusunda tercihlerini yapmaları önemle duyurulur. 

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI e-KILAVUZU İÇİN  TIKLAYINIZ

24-08-202324-08-2023