Okulumuzda Yürütülmüş ve Yürütülmekte olan Projeler

Okulumuzda Yürütülmüş ve Yürütülmekte olan Projeler

Okulumuzda Yürütülmüş ve Yürütülmekte olan Projeler

08.12.2014 9921


 AB Erasmus+ Programı KA1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ulusal Ajans K2015-1-TR01-KA102-019488 "Mesleki Eğitimde Engelleri Kaldırmak İçin Avrupa İle Elele" 

Ankara Çankaya Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Kayseri Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Iğdır Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığı ve Türk Ulusal Ajansı desteği ile Avrupa Birliği Erasmus+ "Mesleki Eğitimde Engelleri Kaldırmak için Avrupa Elele" projesi kapsamında Avusturya'nın Vorarlberg eyaletinin başkenti olan Bregenz şehrini ziyaret etmiştir.

Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini temsilen Okul Müdürü Fatma BALIKCI ile birlikte 11 meslek öğretmeni ve 1 rehber öğretmen, zihinsel ve bedensel engelli bireylerin mesleki eğitimde kaynaştırmaları konusunda yapılan çalışmaları Lebenshilfe Vorarlberg kurumununun davetlisi olarak 13-26 Mart 2016 tarihleri arasında yerinde incelemişlerdir.

Söz konusu çalışma kapsamında, tüm katılımcılar, Avusturya ortağı olan kurumun yetkilileri Georg Matzak ve Gabriele Gruber tarafından verilen seminerlere katılmışlar, kurumun engelli bireyleri mesleki olarak hayata kazandırmak ve kaynaştırmak amacı ile ortak olarak çalıştıkları iş atölyeleri,  kafeler, ürün satış ofisleri, üretim çiftlikleri, yaşam alanlarını gezerek bilgi ve deneyim edinmişlerdir.

Program kapsamında bir anaokulu gezilerek, okul öncesi eğitimde kaynaştırma ile ilgili yapılan uygulamalar hakkında bilgi edinerek, incelemelerde bulunmuşlardır.

Ayrıca bölgeyi tanımak amaçlı yapılan kültürel geziler sırasında Avrupa'nın en büyük elektrik üretim santrali olan Vorarlberg Illwerke AG firmasının Montofon bölgesinde yer alan baraj ve santralleri gezilerek, simülasyon gösterileri izlenmiş yetkililerden bilgi alınmıştır.

T.C. Bregenz Başkonsolosluğu ziyaret edilerek, Başkonsolosumuz Sayın Cemal ERBAY'dan bölgenin sosyal, kültürel, ekonomik ve coğrafi durumu, bölgede yaşayan Türk vatandaşları hakkında görüşleri ve bilgileri alınmıştır.

 

Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fatma BALIKCI, Avusturya ortağı kurumun farklı faaliyet alanlarında yapmış oldukları çalışmaları bizzat gözlemleyerek deneyimleme fırsatları olduğunu, bundan sonraki süreçte aldıkları bilgilerin, kazanılan deneyimlerin, güzel örneklerin, tüm öğretmenlerle paylaşılması, yaygınlaştırılması ve uygulanması yönünde çalışmalara başladıklarını ifade etmiştir.

 

 

 


 

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI DESTEKLEME PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı okulumuzda 54 farklı öğretmen, 200 öğrenci ve 53 farklı proje ile yürütülmektedir. 25 Mayıs 2015 günü saat 11.00´da açılışı yapılacak olan fuarımız 3 gün boyunca ziyarete açık kalacaktır.

 

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projesi

 


 

ERASMUS+ KA1 MESLEKİ EĞİTİM ÖĞRENİCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ

Okulumuzda ERASMUS+ KA1 Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında "Avrupa´da Balık Mutfağının İncelenmesi ve Eğitim Programının Ülkemize Transferi" konulu proje yürütülmektedir.

Erasmus

 


 

AB ortaklı "Kitaplarım Olmalı!..." Projesi

Çocuk kütüphanesi olmayan okullarda öğrenim görmekte olan çocukların kütüphane ve çocuk kitaplarıyla tanışmaları için Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı olarak Avrupa Birliği desteğiyle 2 ortak okul ile "Kitaplarım Olmalı!..." projesi yürütülmüştür ve proje ortağı olan toplam 3 okulda kütüphane oluşturulmuştur. Kütüphanemiz halen okulumuz uygulama anaokulu ve çevremizdeki özel ve devlet anaokulu öğrencilerinin hizmetindedir.