OKUL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN EMİNE KILIÇ'IN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI

OKUL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN EMİNE KILIÇ'IN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI

       Okul Müdürümüz Sayın Emine KILIÇ, Bahçelievler 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki görevini tamamlayarak 31 Temmuz 2023 tarihinde okulumuzdaki görevine başlamıştır.  

24.08.2023 319

           Okul Müdürümüz Sayın Emine KILIÇ'ın göreve başlama mesajı aşağıda yayımlanmış olup Kıymetli Müdürümüze "hoş geldiniz" diyor, okulumuzdaki görevinde başarılar diliyoruz. 24-08-2023      

       Değerli Çalışma Arkadaşlarım, Kıymetli Velilerim ve Sevgili Öğrencilerim;  

Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde göreve başlamış bulunmaktayım. Büyük bir enerji, sevinç ve mutlulukla yeni bir okulda göreve başlamanın heyecanı ve coşkusu içindeyim. Bu duygularla, okulumuzun 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının hepimize huzur ve başarı getirmesini diler, hepinizi saygıyla selamlarım!

         Geleceğimizin teminatı olan sizlerin ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmesinde Mesleki Eğitimin önemi çok büyüktür.

        Mesleki eğitimin amacı, toplumun hedefleri ve iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır. İddialı okullar, öğrenci merkezlidir. Bunda amaç; bilgili insan ve bilginin farkında olan, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, ulaştığı bilgiyi anlamlandırarak öğrenen, öğrenmiş olduğu bilgilerden yeni bilgiler üretebilen ve öğrendiği bilgileri sorun çözmede kullanabilen bireyler yetiştirmektir. Ancak bütün bunların yanında öğrencide güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya ve beceriler kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda etkinlikler düzenlemek gerekmektedir.

 Sevgili Öğrenciler,

Sizlerden beklentim Atatürk İlkeleri ve İnkılâplarına bağlı, Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren bireyler olarak yetişmenizdir. Böylece hem kendinize karşı sorumluluklarınızı yerine getirmiş olacaksınız, hem de tüm insanlığa faydalı olmuş olacaksınız. Çünkü bir insanın kurtuluşu, bir ailenin kurtuluşu; bir ailenin kurtuluşu, bir toplumun kurtuluşu demektir. Bu kurtuluş da sadece ve sadece eğitimle mümkün olacaktır.

O halde en güzel eğitimi alabilmek için sizlere sağlanan imkânları çok iyi değerlendirmeli, sizlere verilen emeğe karşılık sizler de elinizden gelen çabayı göstermelisiniz. Öğrenim gördüğünüz süre boyunca çok şey öğreneceksiniz; ancak önemli olan sadece öğrenmek değil; onu hayata geçirmek ve davranış haline getirmektir! Çünkü, davranış haline getirilmeyen bilgi, bilgi değildir. Hiçbir şeyi gözünüzde büyütmeyiniz!  Aşılamayacak hiçbir engel, çözülemeyecek hiçbir problem yoktur. Önemli olan, görev ve sorumluluklarımızı bilmek, çalışmak, doğru formülleri bulmak ve uygulamaktır.

Sevgili Öğrenciler,

Gördüğünüz gibi görevleriniz çok, sorumluluklarınız büyüktür!

Sizlere başarılar diliyor; yolunuz açık olsun diyorum.

Kıymetli Veliler,

Okulumuzun ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencilerimize ve okulunuza sahip çıkarak desteklemektir. Bu amaca ulaşabilmek için okulumuzu, öğretmenlerimizi sık sık ziyaret ediniz. Çocuklarınıza karşı daima ilgili olunuz. Çocuklarınızın yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanacağınıza inanıyorum. Onların sorunlarını paylaşarak çözmek hepimizin görevidir. En üst düzeyde bir başarı elde edilebilmesi için öğrenci-öğretmen-veli işbirliğinin sağlanması şarttır. Bu üçgen oluşturulabilirse ancak gerçek başarı yakalanabilir.

Saygıdeğer Öğretmen Arkadaşlarım,

Görevinizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığınızı biliyorum. Bu toplum ve insanlık size çok şey borçludur. Sizler, kafanızdaki bilgileri sermaye, gönlünüzdeki sevgiyi servet, vicdanınızın sesini müfettiş bildiğiniz sürece şevkiniz hiç eksilmeyecek, gücünüz hiç bitmeyecektir. Ödülünüz ve teselliniz ise, bu memlekete ve insanlığa kazandırdığınız şerefli, dürüst, vatansever ve başarılı öğrencileriniz ve yaydığınız aydınlık olacaktır.

Unutmamalıdır ki öğrencisinden ne beklediğini bilen, öğretmenden ne zaman ne istediğini bilen, yöneticiden ne zaman ne yapması gerektiğini bekleyen ve paydaşlarının deneyimlerinden faydalanmasını bilen ve çalışma ortamını daha da üst seviyeye çıkarmak isteyen bir ekip olarak yola çıktık.

Eğitimin sağlıklı bir ortamda ve çağın gereklerine uygun olarak verilebilmesi için devletimiz elinden geleni yapmaktadır. Biz de eğitimciler olarak, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde, birikimimizi sizlere en iyi şekilde aktarabilmenin gayreti içerisindeyiz.

2023- 2024 Eğitim ve Öğretim Yılının yapacağınız faaliyetlerde tüm Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesine başarılar getirmesini diliyorum.

        Emine KILIÇ

        Okul Müdürü