Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu İşletmesi

09.12.2021 1314

Uygulama Anaokulumuz; Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir döner sermaye işletmesidir.

Okulumuzeğitim-öğretimfaaliyetleri, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programı kapsamında yürütülmektedir. Eğitim kadromuz, okul öncesi eğitimi alanında eğitim almış lisans mezunu uzman öğretmenlerle sürdürülmektedir. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı öğrencilerimiz de uygulama anaokulunda stajlarını yapmaktadırlar.

Eğitim-Öğretim Faaliyetleri;

Tam gün; 08.30-17.30 ve yarım gün; 08.30-13.00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Eğitim öğretim etkinlikleri dışında; sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısıve dinlenme saati, gün içinde tam ve yarım günlük eğitim akışı içinde yer almaktadır.

Okulumuzda Okul öncesi eğitimden yararlanan öğrencilerimizin çağın gereklerine uygunolarak ve tüm gelişim alanlarında desteklemek üzere faaliyetler planlanır ve uygulamalar etkin şekilde yürütülür. Eğitim programımız kapsamında okul içinde ve dışında sosyal faaliyetler ve geziler her ay düzenli olarak gerçekleştirilir.

Okul içi ve dışı faaliyetlerde ailelerin eğitim faaliyetlerine katılımı desteklenir. Çocuğun gelişimine ilişkin ihtiyaç duydukları konularda çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmenlerinin işbirliği ile ailelere yönelik çeşitli eğitim etkinlikleri düzenlenir.

Aile ve okulun işbirliğinin çocuğun gelişiminde ne denli önemli olduğunun bilincinde bir eğitim yaklaşımı içinde olan okulumuz; ihtiyaç duyulan her konuda veli-okul işbirliğini destekleyici faaliyetleri sürdürmektedir.

09-12-202109-12-202109-12-202109-12-202109-12-202109-12-202109-12-202109-12-2021